Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Service Desk Engineer

Plaatsingsdatum 27-09-2018 Functiecategorie Techniek - Uitvoerend
Standplaats Hengelo Niveau -
Opleidingsniveau MBO Dienstverband -
Uren 36 - 40 Salaris -
Service Desk Engineer; op afstand ondersteun jij onze technici over de hele wereld

Heb jij onuitputtelijke kennis van AV-techniek en heb jij het talent om op afstand onze technici op locatie te ondersteunen bij de realisatie en het onderhoud van onze high end AV-systemen? Wacht dan niet langer en solliciteer!

Als Service Desk Engineer heb jij een cruciale rol in ons technisch bedrijf en draag je bij aan het realiseren en onderhouden van hoogwaardige AV-systemen. Door jouw specialistische kennis én met behulp van moderne technologieën, zoals Virtual Reality en Augmented Reality, ondersteun jij het technische team ter plaatse. Jij bent medeverantwoordelijk voor het opleveren en onderhouden van onze oplossingen. Mede door jou behouden wij een hoge klanttevredenheid en zorg je voor verdere groei van onze organisatie!

Jouw taken en verantwoordelijkheden
Als Service Desk Engineer zal je vanuit onze hoofdvestiging in Hengelo onze technici over de hele wereld technische ondersteuning bieden. Je analyseert en denkt mee in het proces. Bij storingen die niet op dat moment door jou kunnen worden verholpen zorg jij ervoor dat de nodige vervolgacties in gang worden gezet. Je durft verantwoordelijkheid te nemen én bent in staat een juiste diagnose te stellen bij een storingsmelding. Omdat je in deze functie regelmatig wordt geconfronteerd met stressvolle situaties is het belangrijk dat je de rust weet te bewaren, vertrouwt op jouw professie en de klant gerust weet te stellen.


Jouw profiel als Service Desk Engineer
Wij bieden jou een uitdagende functie die een flinke portie verantwoordelijkheid en organisatievermogen vereist. Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande omschrijving dan maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan onderstaande eisen:
• Je hebt minimaal een MBO+ opleiding in een technische richting of een door werkervaring verkregen vergelijkbaar werk- en denkniveau;
• Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als AV-technicus;
• Je hebt affiniteit met onze AV-producten en logistieke processen;
• Je vindt het een uitdaging om klachten en storingen op te lossen;
• In het contact met klanten, leveranciers en servicemonteurs ben je doortastend en communicatief sterk;
• Je hebt een dienstverlenende instelling als je werkt aan een klantgerichte oplossing;
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Wie zijn wij?
Werken bij Hecla Professional Audio en Video Systems betekent werken in een team van gemotiveerde collega’s. De informele sfeer geeft je de gelegenheid om initiatieven te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Hecla Professional biedt de verkoop, installatie en service van betrouwbare, hoogwaardige audiovisuele oplossingen op zowel de publieke als zakelijke markt. Hecla heeft daarbij als visie, dat door IT en AV kennis te combineren, zij de veranderende wereld voorziet van geavanceerde audiovisuele oplossingen.


Solliciteren!
Spreekt dit alles je aan? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren naar de functie van ‘Service Desk Engineer’.

De vacature sluit op: 31 oktober 2018

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Uitvoerend
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Service Desk Engineer Technische Medewerker

Contactgegevens

Contactpersoon Ralf Arntzen

Vestigingsplaats

Solliciteer